Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

435

СТОП ВОЙНА

преди 1 година

Първата световна нанесе много тежки щети на Русия.. Страната е окупирана от шайка престъпници след 1917.. Избити са милиони военни и цивилни.. Последвалия терор д0 1941 година убива десетки милиони вкл с ГОЛОДОМОР.. Във финската война показно са избити над 500 000 съветски войни.. Следват десетки милиони жертви във Втората световна.. милиони избити по концлагери вкл герои от войната.до 1953 жесток терор водят подставени в Кремъл срещу Русия..

434

СТОП ВОЙНА

преди 1 година

..Срочно да се провери колко милиони експерти вкл дипломати са отровени в Руската федерация .Контакта урина въздух подава около 90 % от населението е отровено.Цел обемно проникващи манипулации..Твърди се че от трилионите долари- евра експорт на супер важни продукти в Русия не влиза нищо.. За руските ,Украйнските,Беларуските деца НЯМА НИЩО>> Всичко финансира други държави и съмнителни Военен терор срещу децата на РУСь водят подставени в кремл.

433

USSF

преди 1 година

И с дявола да се съюзят феодалните тирани, никой не може да ги спаси от разгрома, който ще им нанеси Космическа Америка. Военен успех срещу Пентагона не може да се постигне, защото извънземните космически технологии от Зона 51 никой не притежава, освен САЩ. В момента изтичат последните месеци на примитивния феодализъм..

fallback