Снимка: Istock

Продукти:

2,200 кг пресни или стари картофи
1-2 ч. л. морска сол за варене на картофите
1 дафинов лист – по желание
150 г масло
1 връзка магданоз, ситно нарязан
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват като за салата. Слагат се в тенджера и се покриват с вода, към която се добавя дафинов лист и 1-2 ч. л. сол. Когато са сварени се отцеждат и се слагат в дълбока купа. Към тях добавете маслото още докато са топли, за да се разтопи. Разбъркайте, добавете наситнения магданоз и ако е необходимо още масло, овкусете със сол, ако има нужда.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase