Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 чаши ориз жасмин
  • 1 л вода
  • ¼ чаша червена паста къри
  • 400 мл кокосово мляко
  • 2 бр. пилешки гърди, нарязани на ивици
  • 3 супени лъжици рибен сос
  • ¼ чаша бяла захар
  • 1 и ½ чаши бамбукови кълнове
  • ½ червена чушка на жулиени
  • ½ зелена чушка на жулиени
  • ½ глава лук, нарязан
  • 1 чаша нарязан ананас от консерва, отцеден
Приготвяне:
 
Сложете водата и ориза в тенджера на котлона. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри под капак за 25 минути.
 
В купа смесете къри пастата с половината от кокосовото мляко. Разбийте с телена бъркалка. Прехвърлете ги в дълбок тиган. Добавете останалото кокосово мляко, пилето, рибения сос, захарта и кълновете. Оставете да започне да ври и гответе около 15 минути с разбъркване.
 
Отделно смесете двете чушки и лука. Добавете ги в тигана. Продължете да готвите с разбъркване за 10 минути, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото се запържи и сготви добре. Свалете от огъня. Добавете ананаса, разбъркайте. Сервирайте върху канапе от ориза.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase