Снимка: istock

 Продукти:

  • 1,2 кг агнешка плешка
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 200 г синьо сирене
  • 1 чаена лъжичка сушен розмарин, натрошен
  • 6 бр. листа от градински чай, натрошени
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 2 супени лъжици галета
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Обтрийте месото с пипера и солта. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запечатайте месото от всички страни до кафяво.
 
Натрошете сиренето с вилица. Смесете го с галетата и всички подправки, докато се смесят напълно. Извадете месото от тигана и го сложете в тава за печене. Изчакайте малко да изстине. След това с ръце го овкусете с получената смес с подправки и сирене.
 
Печете за 45 минути в загрята фурна. Оставете месото да си почине 5-6 минути преди сервиране.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase