Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 400 мл кондензирано мляко, подсладено
  • 1 чаша прясно мляко, пълномаслено
  • 1 чаша сладкарска сметана
  • ¼ чаша сухо мляко
  • ½ чаена лъжица кардамон
  • ¼ чаена лъжица морска сол
  • 1 щипка шафран
  • ¼ чаша счукано кашу, печено
  • ¼ чаша счукани шамфъстъци
  • ¼ чаена лъжица бадемов екстракт
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура смесете кондензираното и обикновеното мляко, сухото мляко, сметаната, кардамона, морската сол и шафрана. Разбърквайте, докато се смесят добре. Намалете котлона на слабо и оставете сместа да се сгъсти леко. Внимавайте да не завира. Нека да се сгъстява за около 15 минути. Разбърквайте постоянно. След около 15 минути свалете от котлона и оставете да изстине. Прецедете сместа през фина цедка.
 
Разпределете сместа в малки силиконови кошнички за мъфини. Добавете към всяка от тях от натрошените ядки и бадемовия екстракт. Покрийте и приберете във фризер за през нощта. Сервирайте, като обърнете всяка кошничка в чинийка, така че да се получи нещо като замразен пудинг. Гарнирайте с още ядки по желание.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback