Снимка: Istock
fallback

Продукти:

1 агнешки бут (2-3 кг)
4 скилидки чесън, нарязан на ситно
Няколко стръка пресен розмарин
Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Направете прорези в месото през няколко сантиметра, достатъчно дълбоки, за да поставите във всеки прорез парче чесън. Намажете щедро със сол и пипер. Поставете няколко стръка пресен розмарин отгоре. Печете на 180 градуса за около час и половина или докато агнешкото стане крехко и разпадащо се от кокала.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Щерю

преди 2 години

- Брях! То колкото няма пари - отвсякъде все рецепти с вкусотии ни предлагат...

19

бай хой

преди 2 години

Само да прпомня на всички любители на опазването на традициите, в това число и на кулинарните, че според нашият източноправославен християнски канон, на Великден се коли кокошка и това е първият прием на месо след четиридесетдневният период на Великите Пости и е най-леко. А агне се коли за Гергьовден, който е чак през месец Май (6-ти Май, ако някой не знае). До тогава е грехота. Агънцата са все още много малки.Туй са все пак отколешни традиции, от едни времена, когато не е имало турски внос.

18

Филан Кишията

преди 2 години

Никога цяло бутче нама да изпечете за 1,5 ч.Пригответе се за над 3 часа

fallback