20

Щерю

преди 2 години

- Брях! То колкото няма пари - отвсякъде все рецепти с вкусотии ни предлагат...

19

бай хой

преди 2 години

Само да прпомня на всички любители на опазването на традициите, в това число и на кулинарните, че според нашият източноправославен християнски канон, на Великден се коли кокошка и това е първият прием на месо след четиридесетдневният период на Великите Пости и е най-леко. А агне се коли за Гергьовден, който е чак през месец Май (6-ти Май, ако някой не знае). До тогава е грехота. Агънцата са все още много малки.Туй са все пак отколешни традиции, от едни времена, когато не е имало турски внос.

18

Филан Кишията

преди 2 години

Никога цяло бутче нама да изпечете за 1,5 ч.Пригответе се за над 3 часа

17

Владе

преди 2 години

Тоя розмарин го хакате на всичко. Май много телевизия гледате....

16

Анонимен

преди 2 години

Миризмата е специфична, тя винаги остава, без значение в какви маринати киснете месото.

15

Личи си...

преди 2 години

...че тук за козето/ярешко/ месо коментират хора, дето не разбират или са жертва на предразсъдаци и гевезелъци. Лично аз не съм усетил неприятна миризма нито в козето, нито в агнешкото месо. Но ако има нещо подобно, то рецептите предлагат много начини да се отстранят миризмите. Изпитани са през вековете от готвачите на царе и патриарси. Всяко месо, приготвено с търпение и майсторлък, е вкусно. Баба имаше един лаф "къпан заек", когато го сготви друг. Яжте всичко.

14

до 15

преди 2 години

Не че се заяждам, ама 20кг си е жива коза... И аз подкрепям човека- ярешкото месо го ядат само по западналите провинции и е отвратително. Козата се гледа за мляко.

13

Асан

преди 2 години

Айшето не яде коч значи печена кокошка за 10 лв. :)))

12

Йух

преди 2 години

Начиии... черен пипер, сол, чесън и розмарин имам. Но агнешки бут нямам. Не ми се дават 20 лв. за кило смесено с кокаляци.

11

до 12

преди 2 години

Освен да повърна от коза, друго няма да стане. Само козе сирене и то френско, защото си има майсторлък да се махне вонята на коза.

10

до 11

преди 2 години

Купувам парче свински врат от месарницата. Около 10лв. на килограм е. Взимам от една малка месарница на път за вилата- цените нормални, а месото разкошно от месокомбинат в Кътина. Прясно и качествено, сравнимо с това от Бредас. Мариновам за 3 дни със соев сос, мед, горчица, зехтин, подправки на вкус в плик за мариноване. Слагам цялото парче около 1.5-2кг в Air Fryer първо на 200 градуса. После намалявам на 150. Става брутална домашна шунка. А който иска, нека си хапва салам Орехите за 20лв./кг

9

до 7

преди 2 години

Аз бих те попитал защо си купуваш фалшив салам, който струва над двойно на качествено свинско месо от магазина? Сам не можеш ли да си направиш шунка? Нямаш пари за агнешко, а имаш за фалшив салам за сума пари?! Винаги съм казвал- пари имате, акъл нямате.

8

до 8

преди 2 години

Заекът е страхотен. Агнешко купуваме по-скоро заради празника, иначе не обичаме много, много. Иначе правим телешко, свинско. На вилата съседът през 2 къщи гледа зайчета и ни дава 2-3 пъти годишно. Е наистина си прав, че такава вкусотия няма, особено ако е приготвено на селска пещ.

7

Анонимен

преди 2 години

Купих от една отбрана ферма агнешко за 22лв./кг. Българско- разкошно и прясно. Бута го мариновам с провансалски подправки поне 3 дни. След което бавно печен или на пещ (не знам дали ще ми се пали тази година), или на фурна. Първо на 200 градуса, после смъквам на 140-150 и така поне 4 часа. Топи се в устата. Взел съм и агнешки рак- там с хрупкава коричка и отново провансалски билки.

6

Анонимен

преди 2 години

Ако агнешкото Ви е скъпо пробвайте със заек .Заешкото е добра алтернатива и е в пъти по-полезно и за мен лично вкусно .Един цял заек в големите вериги излиза до 15 лева ,ако е внос от Испания даже може и по ниска цена .Овкусява се със сол,масло,черен ,червен пипер,пълните го с заешките дреболии,ориз и праз или пресен лук,зашивате и печете под фолио,после запичате докато се зачерви,и ще си оближете пръстите .Ние имаме и възможност за агнешко но купихме 2 заека на страхотна цена .

5

Аз, мъжа.

преди 2 години

Опитайте тоя номер:Направете марината от бяло вино, подправките и билките и оставете известно време месото да поеме. При печенето поливайте месото с бульон и марината за да е сочно. Накрая запечете да се получи коричката. Пробвахме и рецепта месото върху плато от зеленийки, аспержи, спанак и лопуш. Не е лошо.

4

Анонимен

преди 2 години

на картинката е трапезата докато Борисов управляваше, сега сме модерни, айти 5-та индустриална революция , храна-мираж

3

Анонимен

преди 2 години

"коментар" 1 ЯСНО ПОКАЗВА какво представлява тоя nponaднал сайт!!!

2

Пенсионер

преди 2 години

Даже няма да излизам да се редя да чакам ред за пенсията в пощата. Ще си релоудвам тази картинка цял Великден. Благодаря ви, днес.бг.

1

В ход е терор

преди 2 години

Програма за изтезания на хора под егидата на Главният Прокурор Иван Гешев - използват полицаи, прокурори, съдии, мутри - програма за изтезания "Перник"!