IStockphoto

Пролетният грим винаги е забавен. С по-дългите, по-топли дни и всички цъфтящи растения е невъзможно да не бъдете вдъхновени да станете по-креативни с външния си вид, независимо дали става въпрос за преминаването от класическо котешко око към графична форма, или замяна на цветния балсам за устни с яркочервено червило.

Но пролетта на 2022 година идва с малко по-различни емоции, нали? Предвид настоящите събития, всички ние търсим да намерим малко повече радост в живота, независимо дали става дума за дългоочакваната среща с приятели, премахването на маските, или пък носенето на котешко око, направено от кристални стикери.
 
Като се има предвид това, тенденциите в грима за тази пролет със сигурност са се подобрили. И тъй като вече ще прекарваме все повече време на открито, маските станаха препоръчителни, а не задължителни, социалната дистанция беше премахната и работата от вкъщи започна да намалява, време е отново да се завърнем към бляскавия външен вид. От изключително блестяща кожа до неонови сенки за очи, следващите тенденции в пролетния грим ще поддържат настроението ви приповдигнато през целия сезон.

Шест свежи идеи за пролетен грим
 
Котешко око в негативно пространство
 
Важно уточнение – вашата линия на миглите не е единственото място за носене на очна линия. Експериментирайте с графично котешко око, като разширите крилото навън и над гънката на окото, както го е направила Джоди Смит. Класическата черна течна очна линия е всичко, от което се нуждаете, за да постигнете този външен вид, но може също така да пробвате и с различни нюанси на молива. След като създадете черно котешко око, може да добавите лилава линия над гънката на окото си за по-изпъкнал цвят.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Ash K Holm (@ash_kholm)

 
Естествен грим
 
Макар че визията „гримиране без грим“ е оксиморон, нямате нужда от много продукти, за да изглеждате така, сякаш имате чиста и блестяща кожа. За да запазите фокуса върху естествения си блясък, използвайте цветен слънцезащитен крем, за да предотвратите увреждания от слънцето, като в същия момент ще получите малко по-тъмен тен.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase