Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 600 г брашно
  • 1 пакет суха мая
  • 1 щипка сол
  • 3 яйца
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица захар
  • 300 г вода, хладка
Приготвяне:
 
В купа разбъркайте всички продукти, докато се получи меко тесто. Наливайте хладката вода постепенно, защото може или да се наложи да добавите, или да не използвате цялото количество. Увийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да втаса за 1 час. С ръце оформете мекици, като дърпате тестото между дланите си, за да го разстелите. Пържете в дълбока тенджера със загрята мазнина до златисто. Отцедете върху хартия, преди да сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

:)

преди 2 години

Бабините селски ...ици

10

Гаро

преди 2 години

Ядат ми са,ама неам брашно и олио

9

Анонимен

преди 2 години

Давайте рецепти за хлебопекарна...баба месеше-аз немога...и с вода не е най-вкусното тесто за мекици...заблуждавате начинаещите :)

fallback