Снимка: istock

 Продукти:

  • ½ чаша какао на прах
  • ½ чаша захар
  • 12 бр. големи ягоди
  • 1 и ¼ чаши прясно мляко
  • За декориране:
  • Бонбони маршмелоу
  • Цветни или шоколадови пръчици
Приготвяне:
 
Измийте и почистете ягодите. Сложете ги в кухненския робот. Добавете ¼ чаша мляко и пасирайте до гладка смес. В малка тенджера на среден огън смесете какаото и захарта. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша прясно мляко и варете, докато се смеси и получи гладка текстура.
 
В тенджерата добавете ягодовата смес и разбърквайте, докато сместа заври. След като заври, свалете от котлона и оставете да изстине съвсем леко. Разпределете в подходящи чаши и гарнирайте с маршмелоу и пръчици, които да се разтопят в горещия шоколад.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase