Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • Кората от 2 портокала
  • 150 г захар
  • 40 г царевично нишесте
  • 400 мл сметана за разбиване
  • 500 мл портокалов сок
  • 2 големи яйца
  • 250 г маскарпоне
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура смесете портокаловите корички със захарта и портокаловия сок. Гответе, докато започне да ври. Отделно в купа разбийте яйцата и нишестето.
 
Свалете тенджерата от котлона. Прецедете през цедка портокаловите корички. Смесете портокаловата част с частта с нишестето. Върнете на котлона обратно за 10 минути, като разбърквате постоянно, докато се смесят и сместа се сгъсти и започне да образува балончета.
 
Свалете от котлона и оставете крема да се охлади. Междувременно разбийте сметаната с миксер. Добавете я към изстиналия портокалов крем. Добавете и маскарпонето. Разбийте с миксер. Излейте сместа в подходящи за пудинг чаши.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Пфудинг

преди 2 години

Да ама от първи април маскарпонето отпада, путиливизора казаха.

fallback