Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 500 г кайма (може и от сурова наденица)
  • 12 яйца
  • ½ чаша ситно нарязан лук
  • ½ чаша нарязани чушки
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица чесън на гранули
  • ½ чаша настърган кашкавал
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с мазнина.
 
Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Изстискайте каймата от надениците в тигана. Запържете до златисто или за около 10 минути. Отцедете от мазнината. Разбийте яйцата в купа. Добавете лука, чушката, солта, пипера, чесъна. Добавете каймата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре сместа и я разпределете във формите за мъфини.
 
Печете до златисто или за около 30 минути. Извадете от фурната и изчакайте да изстинат малко, преди да ги извадите от формите. Възможно е да спаднат леко след като изстинат.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback