Снимка: istock

 Продукти:

  • 4 чаши брашно + ½ супена лъжица
  • 1/3 чаша захар
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода
  • 2 супени лъжици меко масло
  • 1 и ¼ чаши мътеница
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 яйце, разбито
  • 2 чаши стафиди
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете сухите съставки в голяма купа. Добавете размекнатото масло, предварително нарязано на кубчета. Омесете заедно със сухите съставки, докато се получат трохи. Направете кладенче в средата. Добавете мътеницата, заквасената сметана и разбитото яйце. Замесете тестото с пръсти, докато съставките се смесят. Не премесвайте прекалено. След това добавете и стафидите.
 
Прехвърлете тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Поръсете с ½ лъжица брашно. Разнесете го с ръце по тестото. С нож направете разрез с форма на Х отгоре върху хляба. Печете за около 50 минути или до златиста коричка. Оставете хляба да изстине за 15 минути, преди да го сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase