Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 големи картофа
  • 3 супени лъжици зехтин
  • ½ чаена лъжица червен пипер
  • ½ чаена лъжица чеснов прах
  • Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Нарежете картофите на много тънки слайсове с помощта на ренде или кухненски робот. Може и да не ги белите, ако са с тънка кора. Поставете ги върху кухненска хартия. Натиснете леко, за да се уверите, че ще попие цялата влага от тях. Постелете хартия за печене в тава. Загрейте фурната на 220 градуса.
 
Сложете резенчетата картофи в купа. Поръсете ги със зехтин. Овкусете с подправките. Разбъркайте ги много внимателно с ръце, за да не ги нараните. След това подредете резенчетата върху хартията в тавата. Важно е да не ги натрупвате едни върху други, за да се запекат и да станат хрупкави. Печете в загрята фурна за около 25 минути или до златиста коричка.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase