fallback

 

България ще бъде представена от 16 спортисти в 7 спорта на започващите днес Зимните олимпийски игри в Пекин. 
 
"От българските спортисти е доста оптимистично да очакваме медали в която и да е дисциплина, защото нашата делегация е рекордно малка - само 16 спортисти. Това не се е случвало от 38 години насам. Може би най-големи шансове за добро класиране има Владимир Илиев в биатлона, индивидуалната дисциплина на 20 км. Той там има сребърен медал. Този сезон не е показвал такива класирания, които да ни дават надежди, но на Олимпийски игри всичко е възможно и живото доказателство за това е Катя Дафовска", каза журналистът Миляна Велева пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя смята, че в най-добра форма е скиорът алпиец Алберт Попов в дисциплината слалом.
 
"Има няколко класирания в топ 15 този сезон, така че с малко повече късмет може да е в шестицата, но защо не и медал. Това е неговата мечта. Сред другите ветерани е Радо Янков, който днес ще пони родния флаг. Както и Владо Зографски, който се върти около топ 20", допълни Велева.
 
"Температурите в момента са изключително ниски - минус 20 градуса, но се усещат като -32°. Това е и причината на откриването да има много малко спортисти. Те се пазят от студеното време, защото всяко едно откриване е съпроводено от часове очакване. А от друга страна заради изключително сериозните мерки за сигурност. Това е втората Олимпиада, която се провежда по време на нестихваща епидемия в световен план", коментира Миляна Велева.
 
"Те трябва да са ваксинирани, след това се тестват на летището, след което започват ежедневни тестове с PCR. И ако някой се окаже положителен - той се изолира до следващ отрицателен тест. Местните хора бяха вкарани още преди месец в олимпийските балони и оттогава те не са излизали", подчерта журналистът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Bogito

преди 2 години

Хората не гледате телевизия вече, вие олимпияда ми излъчвате. Какъв спорт, какви 5 лева бе.ХОРАТА СПИРАТ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, ЩОТО Е СКЪП ТОКА НА ПРОМЯНАТА.

21

Анонимен

преди 2 години

Дааам и съсипването на спорта влизаше в графа "Опростачване"......Спортистите са хора с дисциплина и отговорности, но така упорито се натрапваха по медиите простаци с шкембаци и чалгаджийки.

20

Аз

преди 2 години

Ваксинирани, вкарани в балон преди емсец, тествани всеки ден с пср и откъде ще дойде тая корона бре да му се невиди, холяма изолация, холямо чудо на чудесата, аман вече.

fallback