Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша киноа
  • 2 чаши нискомаслено мляко
  • 1 щипка сол
  • 3 супени лъжици кленов сироп
  • Кората от ½ лимон
  • 1 чаша боровинки
  • ½ чаша малини
  • 2 чаени лъжици ленено семе
Приготвяне:
 
Изплакнете киноата със студена вода и я отцедете. Загрейте млякото в тенджера, докато се стопли за няколко минути. Добавете киноата в млякото заедно с щипка сол и оставете да ври на средна към ниска температура за няколко минути, докато поеме течността. Свалете от котлона.
 
Добавете кленовия сироп и лимоновата кора. Разбъркайте. Внимателно добавете боровинките и малините, за да не ги нараните. Разпределете в две купички. Поръсете с по една чаена лъжица ленено семе, сервирайте. По желание добавете няколко ореха.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase