Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 чаша масло
½ чаша пудра захар
2 и ¼ чаши брашно
¾ чаша счукани орехи
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица ванилия
1/3 чаша пудра захар за декорация
 
Приготвяне:
 
Оставете маслото на стайна температура да се размекне добре. Смесете в купа всички съставки. Разбъркайте много добре. Сложете полученото тесто в хладилник да се охлади много добре. Разточете тестото и оформете с ръце малки топчета. Изпечете ги върху хартия в предварително загрята на 175 градуса фурна. След като ги извадите от фурната, оставете сладките да изстинат малко и ги оваляйте щедро в пудра захар. Ако тя попие, поръсете с още, така че да се получи цялостно захарно покритие.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Чай ка

преди 2 години

А за чая, коняче, бренди или ром.

fallback