Снимка: iStock

Ако правите кардио няколко пъти седмично, но така и не отслабвате, може да има причина. Ще ви изброим няколко често срещани погрешни схващания, които може да ви спъват по пътя към желаното тяло и да ви карат да се обезкуражавате от това, че не виждате резултати. Експертите разбиват широко разпространените митове относно правенето на кардио за отслабване и предлагат алтернативни предложения как да тренирате, за да свалите килограми по-бързо.

А ето и кои са тези 8 мита:

1. Мит: Съсредоточете се само върху кардиото за отслабване

Най-напред: кардиото изгаря ли мазнини и по този начин помага при загуба на тегло? Да — но това не е единствената дейност, която може да ви помогне да видите резултати. Въведете: силова тренировка.

Цялото кардио и никакви силови тренировки е не само скучно, но е и неефективно. „Силовите тренировки изграждат чиста мускулна маса, която едновременно увеличава метаболизма ви и намалява мазнините“, казва Елизабет Бъруел, сертифициран от NASM личен треньор. „Така че колкото повече мускули изграждате, толкова повече калории изгаряте всеки ден“, продължава тя.

Някои силови тренировки могат дори да имат двоен ефект спрямо кардиото. Скорошно проучване на Американския съвет за упражнения установи, че упражненията с гири могат да изгорят до 20 калории на минута – еквивалент на бягане с темпо от шест мили в час! Увеличете максимално ползите от загуба на тегло, като включите до четири непоследователни дни в седмицата на упражнения, базирани на съпротивление - с гири и тежести. 

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase