Снимка: istock
Продукти:
 
1 чаша бадемово брашно
¼ чаша вода
2 яйца
1 супена лъжица кленов сироп
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица олио
 
Приготвяне:
 
Забъркайте в купа бадемовото брашно, водата, яйцата, кленовия сироп, солта. Разбийте с миксер или телена бъркалка до гладка смес. Загрейте тиган на котлон на средна температура. Намажете с малко мазнина. Направете палачинките една по една, като изчаквате между 3 и 5 минути от всяка страна или докато балончетата в тестото се втвърдят. Печете до златисто. Подредете палачинките в чиния и ги намажете с масло така, че да се разтопи върху тях и да омекнат. Сервирайте с гарнитура по избор.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase