Снимка: istock

Продукти:

2 портокала
2 бутилки червено вино по избор
1 бутилка бяло вино по избор
6 см пресен корен от джинджифил, обелен и тънко нарязан
3 пръчки канела
½ чаена лъжица карамфил
5 супени лъжици кафява захар или на вкус
4 супени лъжици бренди
 
Приготвяне:
 
Изрежете кората на портокалите така, че да не остане бяла ципа по коричките, които ще използвате след това. Изстискайте сока от тях и го излейте в дълбока тенджера с дебело дъно. След това излейте двата вида вино в тенджерата при сока. В тенджерата добавете почистените портокалови кори, обеления и нарязан джинджифил, канелата, карамфила и захарта, брендито. Разбъркайте много добре и включете котлона. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно.
 
Покрийте с капак, усилете котлона към висока температура и оставете да се загрее добре, но без да завира. Малко преди момента на завиране намалете котлона на слабо и оставете да се загрява, докато всички вкусове и аромати се смесят. Отцедете и сервирайте горещо.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase