Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 пуйка (около 5 до 7 кг)
5 л вода
3 л ябълков сок
340 г морска сол
200 г захар
4 с.л. зехтин
¼ ч.л. сушена мащерка
¼ ч.л. готов микс подправки за птиче месо
 
Приготвяне:
 
Смесете водата, ябълковия сок, солта и захарта в голям съд или дълбока тава. Разбърквайте, докато захарта и солта се разтворят напълно. Потопете пуйката в соса. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за през нощта.
 
Загрейте фурната на 160-170 градуса. Извадете пуйката от тавата. Поставете я в друга тава за печене. Смесете зехтина с подправките. Намажете пуйката с пръсти или с четка, така че да покрие навсякъде. Покрийте с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна за 3-4 часа в зависимост от фурната ви. Ако имате термометър – печете, докато температурата във вътрешността на пуйката достигне 75-80 градуса. Оставете да почине за около час, преди да сервирате. Така соковете ще се върнат обратно във всички части на месото на птицата.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 1Българина яде това за което има пари.Ако от лидъл пуснат промоция на пуйка за коледа много от ядящите свински пържоли ще си сготвят пуйка.

7

Анонимен

преди 2 години

Аз пък си мислех, че на Коледа се яде постно.--------------Нееее, на Бъди вечер се ядат постни ястия, а на първия ден от Коледа 25ти Декември , се поднася печено месо!!! Вече постите са свършили и обадят трябва да е изобилен! Жалко, че някои хора не правят разлика между Бъдни вечер и Коледа!!:(

6

Анонимен

преди 2 години

Ние ядем печено пиле на Коледа и изглежда по този начин! Аз предпочитам пиле, а не пуешко месо, което е много сухо. А пържоли не съм хапвала от 15 год, просто не понасям свинско и пържоли човек може да си прави всеки ден

fallback