Снимка: istock

Продукти:

За сладко-киселия сос:
2 с.л. захар
2 с.л. соев сос
3 с.л. оцет
4 с.л. вода
1 ч.л. царевично нишесте
За кюфтенцата:
300 г свинска кайма
1-2 стръка пресен лук, ситно нарязан
1 ч.л. соев сос
½ с.л. захар
1 ч.л. вино
1 ч.л. царевично нишесте
Олио за пържене
½ глава лук, нарязан на полумесеци
1-2 тиквички, тънко нарязани
 
Приготвяне:
 
Смесете съставките за сладко-киселия сос. Оставете настрана. В купа смесете каймата с пресния лук, една чаена лъжица соев сос, ½ супена лъжица захар и 1 чаена лъжица вино. Добавете малко царевично нишесте (около 1 чаена лъжица) и разбъркайте много добре. Омесете каймата. Оформете я на кюфтенца. Оставете и тях настрана.
 
Загрейте олио в дълбок тиган, колкото да покрие кюфтенцата (съобразете големината им така, че да бъдат покрити в олио, но да не плуват над дъното на съда). Оваляйте нарязаните тиквички в малко царевично нишесте. Запържете ги за около 30 секунди, докато нишестето стане златисто. Отцедете върху хартия. След това в същата мазнина пуснете и кюфтенцата. Пържете до златисто. Подредете и тях върху хартия да се отцедят. В тигана добавете сладко-киселия сос. Гответе с разбъркване в същата мазнина, докато сосът се сгъсти. След това върнете в тигана кюфтенцата и тиквичките. Разбъркайте добре. Сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase