Снимка: istock

 Продукти:

75 г масло, разтопено
100 г захар
125 мл меласа
1 яйце
1 жълтък
150 г брашно
1 супена лъжица какао
1 и ¼ чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица бахар
½ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
125 мл прясно топло мляко
За глазурата:
25 г масло, размекнато
50 г крема сирене
80 г пудра захар
¼ чаена лъжица лимонов екстракт
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина. По желание постелете с кошнички.
 
За тестото:
 
Разбийте маслото със захарта. Добавете меласата, яйцето и жълтъка. Разбийте отново. Пресейте брашното, какаото, джинджифила, канелата, бахара, индийското орехче, солта. Разтворете содата в топлото мляко. Добавете я към сухите съставки. Добавете всичко към мокрите съставки. Разбивайте с миксер, докато се получи гладка смес. Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете за 20 минути или до суха клечка. Оставете мъфините да изстинат няколко минути. Извадете ги от формите и ги оставете да изстиват върху решетка.
 
За глазурата:
 
Разбийте размекнатото масло с крема сиренето. Добавете пудра захарта и разбивайте до пухкава смес. Накрая добавете лимоновия екстракт и разбийте финално. След като мъфините са изцяло изстинали, украсете с глазурата.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase