Снимка: istock
fallback

Продукти:

55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
 
Приготвяне:
 
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
 
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ветеринар

преди 2 години

До wwwХаха, няма колбаси без мас или сланина.

6

Не на готовите кори!

преди 2 години

Най - важното е човек да може да си спретне едно основно тесто, което да ползва и да си модифицира - в зависимост от печивото. Когато нямам квас ползвам сода за набухвател; с малко практика се научава човек да прави кори от содено тесто. Доколкото корите на самото печиво въобще се правят с набухвател, разбира се. А за плънката - въпрос на вкус - кайма, праз, чушки, домати, подправки, ябълки, тиква, орехи, канела и какво ли не, става всякак, ако корите са добри. Баница, пирог,затворена пица и пр.

5

Анонимен

преди 2 години

Без найлоново фолио не става ли?

fallback