Снимка: istock
fallback

Продукти:

120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани
115 г орехи, счукани
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина. 
 
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
 
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Котка

преди 2 години

До До 1Не губи всичко при термична обработка, а само ензимите. Микроелементите са си там.

8

Анонимен

преди 2 години

Срещу диабет добре действа.

7

До 1

преди 2 години

Вярно е, че с мед е по-вкусно. Но се чудя защо хабите натурален продукт, който след термична обработка над 36 градуса губи полезните си качества.

fallback