Продукти:
120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани
115 г орехи, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина.
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене.
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
9
Котка
преди 2 годиниДо До 1Не губи всичко при термична обработка, а само ензимите. Микроелементите са си там.
8
Анонимен
преди 2 годиниСрещу диабет добре действа.
7
До 1
преди 2 годиниВярно е, че с мед е по-вкусно. Но се чудя защо хабите натурален продукт, който след термична обработка над 36 градуса губи полезните си качества.