Снимка: istock
fallback

Продукти:

355 мл вода
1 и ½ чаени лъжици сол
1 чаена лъжица захар
1 супена лъжица зехтин
450 г брашно
1 и ½ чаена лъжици мая
 
Приготвяне:
 
Поставете всички съставки в купата на хлебопекарната. Изберете програма за месене на тесто. Тестото ще се получи много меко и разтегливо, подобно на тесто за мекици. Не се изкушавайте да добавяте още брашно. След като тестото е омесено, извадете го от машината и го сложете върху набрашнена повърхност. Покрийте го и изчакайте да втаса 15 минути. 
 
Ако нямате пекарна, можете да омесите тестото с ръце по стандартния начин. 
 
Разделете тестото на две. Оформете питките в кръгла, но леко продълговата форма. Поставете ги в тава за печене, покрита с хартия. Поръсете леко повърхността на тестото с брашно. Покрийте и оставете да втасва за 45 минути. През това време загрейте фурната на 220 градуса. 
 
След като питките са втасали, поставете ги във фурната и печете за около 30-40 минути или до твърдо изпечена коричка. За да бъде истински хрупкава коричката, на всеки 10 минути пръскайте тестото с малко вода.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Проста Кърджалийкса

преди 2 години

"Ако нямате пекарна, можете да омесите тестото с ръце по стандартния начин." Е то там е тънкоста - как омесваш тесто с толкова голяма хидратация? 220 е ниска температура.Има какво още да се учи. Винаги.

2

Анонимен

преди 2 години

Не знаех че има и друга чабата освен италианската........ХА-ХА-ХА

1

Анонимен

преди 2 години

Правете клип и го качете, за да видят хората как става самото приготвяне. Suggestions!

fallback