Istock

Децата са отражение на родителите си. Те не само копират поведението им и се учат от тях, но и взимат много неща от тяхната визия и гени. И двамата родители предават различни неща на своите наследници, но ето какво науката твърди, че идва от гените на майката:

Темперамент

Детето ви своенравно ли е или е кротко и послушно? Следващият път, когато ви изкара извън нерви, спрете и дишайте дълбоко. Може би вие имате принос за това. Според науката, характерът на децата се наследява най-вече от страна на майката.

Хранителни навици

Това, което ядете по време на бременността си, може да има дълготрайно отражение върху хранителните навици на вашето дете. То формира отношението си към храната, съобразно това, какво обича майката. Ако по време на бременността си имате лоши хранителни навици и сте на строг режим, имайте предвид, че вашето мъниче ще бъде по-склонно да развие диабет тип 2.

Интелигентност

Интелигентността определено има общо с предадените гени. И докато и друго фактори имат отражение върху това, колко умно и схватливо е вашето дете, по-голямата част се предава от майката.

Алергии

Ако вашето дете има някакви алергии, то може да „благодари“ на вас. Около 80% от хранителните алергии се предават по наследство и то най-вече от майките.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase