Снимка: istock

Продукти:

250 г булгур
450 г домати (може и чери)
1 глава лук, нарязана ситно
50 г маслини на половини
1 чушка (може и люта), нарязана
4 супени лъжици пресни подправки по избор (мента, босилек, кориандър)
1 скилидка чесън, пресована
½ супена лъжица захар
2 супени лъжици зехтин
2 портокала
200 г сирене фета, натрошено
25 г печени бадеми, нарязани или счукани
200 г спанак, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Сложете булгура във вряща вода. Накиснете го, колкото да го покрие и оставете да поеме течността за 20-30 минути. Междувременно смесете нарязаните домати, лук, маслини, чушка, подправки, чесън и захар. Разбъркайте много добре. Добавете зехтина и разбъркайте отново.
 
Изстискайте сока от единия портокал. Другия обелете и нарежете. Добавете към останалата смес с другите продукти. Разбъркайте. Отцедете булгура от водата, ако е останала такава на дъното. Добавете го към другите продукти. Охладете в хладилник салатата за около 30 минути. Сервирайте върху прясно нарязания спанак. Поръсете с бадемите и фета сиренето. Може да добавите и още подправки по избор.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase