Снимка: Istock

Продукти:

1 кубче масло
½ глава лук, нарязана
1-2 скилидки чесън, пресовани
600 мл зеленчуков бульон
200 г гъби, нарязани
10 супени лъжици кускус

Приготвяне:

Сварете бульона. Поддържайте го горещ. Разтопете маслото в тиган. Запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете гъбите. Разбърквайте ги за около 5 минути, докато омекнат. Добавете кускуса – около 10 супени лъжици. Долейте бульона към продуктите. Оставете кускуса да го абсорбира изцяло. Разбърквайте. След около 10 минути течността би трябвало да се абсорбира. Консистенцията ще стане леко кремава. Сервирайте ризотото горещо.

Повече рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase