Продукти:
100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 щипка сол
1 чаена лъжица сусамово олио
125 мл вода
Олио за пържене в дълбок тиган
За пилето:
5 супени лъжици царевично брашно
1 голяма щипка бял или черен пипер
4 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
Приготвяне:
Смесете брашното с бакпулвера и солта. Добавете сусамовото олио и водата, като разбърквате постоянно, докато се получи гладка смес. Консистенцията трябва да е кремава. Ако се налага добавете още вода. Оставете сместа да почива 30 минути.
Загрейте олиото за пържене на висока температура. В отделна голяма купа смесете царевичното брашно с пипера. Оваляйте в него пилешките кубчета, така че да полепне добре навсякъде. След това ги потопете в кремавата смес и ги пуснете в тигана да се пържат за около 5-6 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 2 годиниКремава какво ще рече, с такъв цвят ли? Тази дума друго значение няма.
3
Алтер
преди 2 годиниДва литра олио върви.
2
Анонимен
преди 2 годиниИлиянке, персонално се обръщам към тебе. Събирай си партакешите и се изнасяй от тази редакция, защото си ужасно неграмотна и не знаеш нито български, нито английски. Няма твой материал, който да не гъмжи от явна липса на владеене на българския език. Един от последните ти "бисери" е материалът за Джиджи Хадид от 7 юли.