Снимка: istock
fallback

 Продукти:

100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 щипка сол
1 чаена лъжица сусамово олио
125 мл вода
Олио за пържене в дълбок тиган
За пилето:
5 супени лъжици царевично брашно
1 голяма щипка бял или черен пипер
4 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
 
Приготвяне:
 
Смесете брашното с бакпулвера и солта. Добавете сусамовото олио и водата, като разбърквате постоянно, докато се получи гладка смес. Консистенцията трябва да е кремава. Ако се налага добавете още вода. Оставете сместа да почива 30 минути.
 
Загрейте олиото за пържене на висока температура. В отделна голяма купа смесете царевичното брашно с пипера. Оваляйте в него пилешките кубчета, така че да полепне добре навсякъде. След това ги потопете в кремавата смес и ги пуснете в тигана да се пържат за около 5-6 минути.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

Кремава какво ще рече, с такъв цвят ли? Тази дума друго значение няма.

3

Алтер

преди 2 години

Два литра олио върви.

2

Анонимен

преди 2 години

Илиянке, персонално се обръщам към тебе. Събирай си партакешите и се изнасяй от тази редакция, защото си ужасно неграмотна и не знаеш нито български, нито английски. Няма твой материал, който да не гъмжи от явна липса на владеене на българския език. Един от последните ти "бисери" е материалът за Джиджи Хадид от 7 юли.

fallback