Снимка: istock
fallback

Продукти:

3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
¼ чаена лъжица горчица
230 мл прясно мляко
120 г сирене Чедър или Грюер, настъргано
4 яйца, разделени жълтъци от белтъци
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина форми за суфле. Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. В него разбъркайте брашното и горчицата до получаване на гладка смес без бучки. Бавно на струйка добавете млякото, докато разбърквате непрекъснато. След като оставите да заври, разбърквайте още, докато започне да се сгъстява.
 
Намалете котлона на слабо. Добавете настърганото сирене, което сте избрали, и разбърквайте до пълното му разтапяне. Свалете от котлона.
 
Разбийте жълтъците в купа. Прибавете много бавно около една трета от горещата смес с млякото към жълтъците. Разбърквайте енергично. Върнете тази смес при останалата в тигана. Разбърквайте без да спирате. Оставете да изстине.
 
В друга чиста купа разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги прибавете към другата смес. Разбъркайте леко с дървена лъжица, за да стане пухкава смес. Разпределете сместа в купичките. Печете в загрята фурна за 20 минути или до суха клечка. Сервирайте веднага.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Алтер

преди 2 години

Колко вкусно и пухкаво !

1

Чуфле с кедър

преди 2 години

Колко прясно да е прясното мляко, от миналата седмица става ли?

fallback