Снимка: istock
fallback

Продукти:

450 г аспержи
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
1 супена лъжица прясна мента, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
500 мл пилешки бульон
1 чаена лъжица лимонови корички
1 твърдо сварено яйце, натрошено
 
Приготвяне:
 
Нарежете и почистете аспержите. Запазете връхчетата за гарниране на супата накрая. Нарежете стъблата на ситно. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Задушете в нея лука, докато омекне или за 3 минути. Добавете аспержите, овкусете с ментата, солта и пипера. Гответе за още 3 минути, докато аспержите омекнат.
 
Добавете бульона към аспержите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Добавете лимоновите корички. Пасирайте супата. В малка тенджерка кипнете малко подсолена вода. Сложете връхчетата аспержи за малко в нея (около 2 минути), за да омекнат. Гарнирайте супата с тях и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Korean soup

преди 2 години

Крем супа само с аспержи, мента и бульон!? Като оставим настрана, че само ще се похабят хубавите аспержи, половин кило от стръковете излиза към 15 лв. За половината на тези пари може да се направи перфектна крем супа с броколи, морков, картоф, лук, топено сирене и поръска от пармезан.

2

Анонимен

преди 2 години

Тази дума аспержи винаги ми е звучала като "спържа", иф ю ноу уодаймийн...

1

Пълнена мисирка

преди 2 години

Прилича на зелен хайвер с пачи яйца, сигурно и вкусът е същия.

fallback