IStockphoto
fallback

Искате да отслабнете? Прочели сте много неща и в главата си имате план какво да правите. Сред материалите сте отсели информацията, че е важно да се храните правилно и че можете да си позволите по-калорични и дори бързи въглехидрати сутрин, за да ви дадат силен енергиен старт на деня? Грешка. Не вярвайте на всичко, което четете и избягвайте тези навици, за да бъде успешно вашето отслабване:

Спите до късно
 
За да отслабвате ефективно, трябва да си създадете режим. Не само на хранене, а и на спорт и сън. Така тялото ви ще работи в синхрон и ще гори оптимално калории. Важно е да лягате и ставате по едно и също време. Качественият сън помага да поддържате нивото на хормоните балансирано. Недоспиването и преспиването объркват организма и тогава сте по-склонни да ядете повече и нездравословни храни.
 
Ставате и веднага закусвате
 
Първото нещо, което трябва да направите, когато станете, е да изпиете чаша вода. Така тя ще обере токсините и на практика ще действа като „клизма“ на организма. След това довършете ритуала си по събуждане с минаване през банята и тоалетната и едва тогава преминете към закуската.
 
Хубаво е след водата да изчакате 15 мин преди да хапнете.
 
Преди да ядете, се уверете, че наистина сте гладни. Понякога бъркаме глада с жаждата и това е още една причина да започнете деня с чаша вода.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до зелето

преди 2 години

Мен ме е страх да сляза в мазето- ако му пречи на някого ще го разчисти

10

Анонимен

преди 2 години

До НЕВМЕНЯЕМКакво зеле през май месец?

9

Анонимен

преди 2 години

Всички се юрнали по молове и хипермаркети. Не бяхме пазарували от преди празниците. Снощи отивам да си платя тока и да купя някой неща. Половината хора без маски чак помислих че са ги отменили а ние още не сме чули. За дистанция или някаква култура на поведение не може да се говори. Масово по анцузи и китайски цървулки, пардон маратонки джвакат като не видели и не са се къпали от преди пандемията, подовете и улиците мръсни и се въргалят ***, захвърлени маски но и дечурлига трябва да внимаваш

fallback