IStockphoto

Грижата за кожата през всеки един сезон е много важна. Освен правилното определяне на козметиката според типа и подбор на подходящ крем за лице, всяка жена трябва да разчита и на специален продукт за деликатната област около очите. Но колко от вас разчитат на такъв, за да предотвратят фините линиии или бръчки? 

„Фините линии и бръчки около очите са неизбежни, естествени аспекти на стареенето, но ние можем да забавим появата им и да подобрим външния вид на кожата“, казва дерматологът Аделин Кийкъм. Тя обяснява, че не само генетиката влияе върху появата им, но по-здравословният начин на живот и качествената козметика не са без значение. 
 
"Въпреки че има процедури с лазери, пилинг и поставяне на ботокс, които  могат да намалят бръчките в областта на очите, локалните кремове са друг метод за поддържане на по-гладка кожа", добавя тя. 
 
Каквито и мерки да вземете, за да предотвратите стареенето на нежната кожа около очите, има няколко вредни навика, които могат да саботират действията ви. Поради невнимание, всеки един от нас ги прави, а те само спомагат за повече бръчки и фини линии. 

1. Прекомерно търкане на очите
 
Много сутрини, когато все още сме сънливи и нямаме достатъчно енергия, търкаме очите си. Същото го правим и следобед, когато работният ден продължава, а ние сме супер изморени. Но това действие съсипва кожата около очите. 
 
"Бъдете внимателни. Избягвайте да търкате, дърпате или да натоварвате по друг начин деликатната кожа в близост до очите", казва пред Whowhatwear естетикът Карън Фернандес, спопред която не само триенето може да доведе до повече бръчки и фини линии, а и нанасянето на грим или козметика. 
 
„Правилното нанасяне на крем за очи е една от стъпките за грижа за кожата, която трябва да усвоите“, казва знаменитият естетик и дерматологична сестра Натали Агиляр. Тя посочва, че кожата във въпросната зона е доста чувствителна и може да се получи контактен дерматит, ако по нея попаднат по-груби съставки. 

2. Лягане с грим
 
Признайте си! Всяка една от нас е имала незабравим купон, след който едва ли й е било до почистване на грима. Но само една нощ с него може да причини фини линии и подпухналост на другия ден. 
 
Много дерматолози разкриват колко е важно да премахнете грима от лицето преди лягане, за да не получите възпаление и пъпки на другия ден, но това има голямо значение и за околоочния контур. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase