IStockphoto
fallback

Независимо дали тренирате като Меган Маркъл или като професионален спортист, храната, която консумирате след това е изключително важна. Когато се върнете у дома след фитнес или пък приключите тренировката вкъщи, имате нужда от хранителни вещества, за да заредите отново тялото си.

Според диетолози и професионални треньори, трябва да планирате тренировките си така, че те да приключват точно преди хранене. Упражненията преди закуска, обяд или вечеря ви помагат да се храните по-здравословно и по-питателно. Но ако решите да хапнете нещо леко, експертите се съгласяват, че протеините и въглехидратите са най-добрият вариант.
 
Ето какво е добре да ядете след тренировка
 
Твърдо сварени яйца и препечен хляб
 
Диетологът Уорън Бет казва пред Insider, че яйцата и препеченият хляб могат да ви помогнат да се възстановите по-бързо. Това е лека закуска, комбинирана с протеини, които са ви нужни за мускулите. Здравословните въглехидрати пък ще помогнат да попълните запасите си от енергия, които сте изгорили по време на тренировката. Според Бет, най-доброто време за консумация на тази лека закуска, е в рамките на 30 минути след приключване на тренировката.
 
Фъстъчено масло и ябълка
 
По време на тренировката мускулите изразходват запасите си от гликоген и след това тялото ви се опитва да ги възстанови. Правилната храна след това може да помогне в този процес. „Опитайте каквото и да е, което ще ви държи сити до следващото хранене“, казва фитнес треньорката Карли Роуена пред Insider. Тя допълва, че закуски като фъстъчено масло и ябълки ускоряват обновяването на гликогена и инициират изграждането на мускули.

Как още да се храните, за да имате енергия след тренировката, вижте в материала на Tialoto.bg по темата. 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 години

Ше и напраа ткава тринировка та шта лети у небесата четирисе минути

1

Истината

преди 3 години

Фъстъчено масло и ябълки след интензивна тренировка и трябва пак да влизаш в фитнеса. Никой не може да надтренира лошата диета, както и всеки може да тренира, но не всеки умее да седи гладен и да пази диети. Няма смисъл от интензивна тренировка ако след 20 мин ще възстановиш калориите. А тялото е устроено така, че после ще се запаси с мазнини още повече.

fallback