Снимка: БГНЕС
fallback

Меган Маркъл трябва да се справя с публичните коментари срещу себе си, откакто се омъжи за принц Хари и се присъедини към британското кралско семейство през 2018 г. От безмилостно отразяване в таблоиди до абсурдни, често расистки, онлайн коментари по неин адрес и конспиративни теории около техния син Арчи.

Oще по темата

Сега, добре планирана шега в YouTube разкри как четирима кралски експерти всъщност имат дълбоки пристрастия към Хари и Меган.

Ютубърите Джош Пийтърс и Арчи Манърс заявиха, че са подмамили кралските експерти да споделят мненията си за дългоочакваното интервю на Хари и Меган с Опра Уинфри, но дни преди то да бъде излъчено.

Под прикритието на измислена новинарска компания, ютубърите се обърнаха към кралските експерти за коментар на телевизионното интервю, което по това време не бе излъчено. Във видеото Манърс обяснява на експертите, че техните предварително записани кадри ще бъдат излъчени като "незабавна реакция" на интервюто с Опра, веднага след като то бъде излъчено. Експертите се съгласили с тяхното искане и дори договорили такса за думите си.

Сред тях е и бившият говорител на кралицата Дики Арбитър, който потвърждава пред Пийтърс и Манърс, че не е гледал интервюто, докато кралският коментатор Ричард Фитцуилямс се усмихва и заявява, че има "ясна представа" как ще бъде проведено то.

След това видеото показва фрагменти от на пръв поглед неподправени коментари от кралските експерти - те вече са изградили мнението си за Хари и Меган още преди да са гледали дори част от интервюто.

"Това беше актриса, която изнесе едно от най-страхотните си изпълнения", казва Ингрид Сюард, главен редактор на списание  Majesty. "От началото до края Меган играеше."

"Нямаше нужда да влезат в толкова подробности защо са  били нещастни като членове на кралското семейство", казва в един момент Фитцуилямс.

Пийтърс и Манърс също така искат мненията на експертите по измислени теми, за които се предполага, че ще бъдат засегнати в интервюто на Опра, като например Меган, отказваща да приеме ваксината срещу COVID-19 и нейната подкрепа за убежище за магарета.

"Мисля, че е много егоистично", коментира Дики Арбитър фиктивната позиция на Меган срещу ваксината. В шегата също беше замесена дъщеря му и кралският коментатор на CNN - Виктория Арбитър.

В миналото Питърс и Маниърс са си правили множество шеги с високопоставени фигури. Те успяха да подмамят неуловимата звезда от "Тигър Кинг" Карол Баскин да даде първото си интервю, след като хитовата документална поредица бе излъчена в Netflix.

След като видеото, документиращо шегата към кралските коментатори, излезе наяве, Фицуилямс обясни, че смята, че тези предварително записани интервюта са обичайна практика в новинарската индустрия. Той също така разкри, че макар да е бил помолен да използва фразата "в интервюто" многократно, той не е забелязал нищо нередно в разговора с ютубърите. "Чувствам се много глупаво, но тези хора са много хитри", добави Фицуилямс в коментар в Twitter.

Но акаунта му бе затрупан от много потребители на Twitter, които отправиха към него подигравки и критики. "Бяхте изложени кралски", гласи един коментар.

Дики Арбитър нарече видеоклипа в YouTube "измама", която е редактирана за да е "умишлено подвеждаща".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 3 години

Не им харесало и са си тръгнали. За какво драпат да се връщат. А-а-а, забравих. То иначе трябва да се работи.

72

Анонимен

преди 3 години

И образование,и клас ,и стил..всичко и липсва на Мегън...ама Хари като ги има ,какво му липсва :акъл....Неслучайно е казано:тежка е царската корона....

71

Ама

преди 3 години

Тя е направо мъченица бе, горката !

fallback