Снимка: Istock
fallback

Няма човек, който да не иска да бъде щастлив всеки ден. За всеки щастието е различно измеримо, а понякога се случва да изгубим онова необикновено усещане. Дали някъде в търсенето на по-добър живот не допускаме грешки?

Чували ли сте за икигай? Вълшебна дума, която е свързана с японския народ и по-специално хората на остров Окинава, където населението се радва на добро здраве и дълголетие. Икигай е японската концепция за живота, онзи смисъл, който ни кара да се събуждаме всеки ден с желание за живот, усмивка, увереност, причината да съществуваме.

Как всеки може да постигне своя икигай, който да му помогне да постигне физически и емоционален баланс? Как да намерим своята причина да съществуваме?

1. Останете активни, не се пенсионирайте

Не се отказвайте от нещата, които обичате да правите, защото така губите своята цел, дори и да наближавате пенсионна възраст, в която смятате, че ще се отдавате само на почивка. Много е важно да продължите да правите ценни неща, да постигате напредък всеки ден, да не спирате да правите малки неща за света, които да го поддържат приятен и вдъхновяващ. Не губете вашето чувство за цел. Намерете призвание, което ви вдъхновява и радва.

2. Действайте бавно

Хубавите неща изискват време, за да покълнат, бъдете търпеливи. Според икигай бързането е обратнопропорционално на качеството на живот, затова вървете бавно и ще стигнете далеч. Когато оставим тази спешност, когато спрем да се движим с умора, а напредваме с търпение, оценявайки всеки момент, животът придобива нов смисъл.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Формула за щастливо скачане от моста.

4

Анонимен

преди 3 години

Нека не се опитваме да манипулиране хората и да се опитваме да им внушаваме вече разбрахме че сте професионалисти но нема смисъл от глупости да даваме акал и да се опитваме по всекакав начин

3

Анонимен

преди 3 години

Аз много обичам да масурурам това ми е хобито никога няма да се откажа

fallback