Снимка: МРРБ
fallback

199 зарядни станции за електромобили се изграждат в страната с еврофинансиране.

123 от тях вече са реализирани и функционират, съобщиха от МРРБ. Те са разположени в София, Благоевград, Перник, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Петрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Асеновград, Димитровград, Велинград, Карлово, Панагюрище, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Казанлък.

Средствата са от управляваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оперативна програма за развитие на регионите през настоящия и миналия програмен период, съобщиха от ведомството.

До края на програмния период предстои да се изградят още 76 станции в населени места от Южна България. Инвестицията е на обща стойност 6,4 млн. лв., като проектите се реализират с нисколихвено кредитиране с финансови инструменти.

25 от  станциите са в София и са реализирани в  предишния програмен период с нисколихвено кредитиране от инструмента JESSICA и безвъзмездни средства в размер на 263 хил. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., като общият размер на инвестицията е 2,5 млн. лв.

С изпълнението на проекта се цели да се осигурят условия за популяризирането на електрическите превозни средства като чист, екологичен и икономичен транспорт. Развитието му ще допринесе за намаляване на замърсяването на въздуха, нивата на шум и нивата на фини прахови частици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ИНЖЕНЕР

преди 3 години

С двигател, турен отпред като чувал с картофи, да вземаш завой е все едно Доли Партън да прави гимнастика!Електромоторът е съвършената машина, състояща се от 2 части - ротор и статор и само една движеща се част - ротор. Той се върти от силови полета и няма ***. Културният човек не ходи по нужда в бутилки, не кара без да спира до обезумяване и за разстояния над 500 км ползва самолет.

21

ИНЖЕНЕР

преди 3 години

Двигателят с вътрешно горене е глух клон на еволюцията. Това е една изтормозена техника, работеща на принципа на множество взривове, която цял живот се опитва да се саморазруши и най-накрая успява.Прехвалените ви барутници са нищо повече от пушеща тенекия с кюнци отзад, изкопаеми брички с отходници (избушени гърнета), които вървят на сок от динозаври и отдавна им беше времето да ги пратят където им е мястото - при динозаврите.

20

Alek

преди 3 години

И отново инвестициите са в южна България, северна е каточели забравена. Защо се прави така???

fallback