fallback

 

 Вторник, 12,19 часа в хърватския град Петриня. Обективът на камерата на Лука Маричкович е насочен към кмета на пострадалия от труса в понеделник град Даринко Думбович, който говори пред събралите се журналисти. И заснема момента на абсолютния ужас при труса от 6,3 по Рихтер, който отне живота на 7 души.

Oще по темата

Заснети са много силното разлюляване на земята, записани са виковете, заснети са хората, които едва се задържат на краката си, разрушаването на близките сгради, вдигналият се голям облак прах. А също и думи, всяващи спокойствие.

„Камерата беше на стабилизатор, държах я здраво в ръце и продължих да снимам. Направих, каквото можах в онзи момент“, казва 24-годишният Маричкович, цитиран от "Ютарни лист".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Stefan

преди 3 години

До СандоКакво ти лично имаш против усташите и знаеш ли какво са направили против православните сърби?Друго - каво общо има има всичко това със земетресението в Хърватска?Трето (и може би най-важно) - Хървати и Сърби бяха във война, но продължават да са си близки и вярвай ми - Сърбите ще те осъдят за думите ти!

52

Stefan

преди 3 години

До СандоАко толкоз вярваш в Господ - тебе ще накаже.Какво общо имат тука усташи и православни?Какво ще кажеш, че православна Сърбия донира милион евро за братска Хърватска, въпреки че воюваха 5 години, а България дава 100 хиляди.

51

Щерю

преди 3 години

Направо бяха повдигнати нагоре и разтърсени от земетръсната вълна...

fallback