53

Stefan

преди 3 години

До СандоКакво ти лично имаш против усташите и знаеш ли какво са направили против православните сърби?Друго - каво общо има има всичко това със земетресението в Хърватска?Трето (и може би най-важно) - Хървати и Сърби бяха във война, но продължават да са си близки и вярвай ми - Сърбите ще те осъдят за думите ти!

52

Stefan

преди 3 години

До СандоАко толкоз вярваш в Господ - тебе ще накаже.Какво общо имат тука усташи и православни?Какво ще кажеш, че православна Сърбия донира милион евро за братска Хърватска, въпреки че воюваха 5 години, а България дава 100 хиляди.

51

Щерю

преди 3 години

Направо бяха повдигнати нагоре и разтърсени от земетръсната вълна...

50

Анонимен

преди 3 години

Сегашното земетресение в Хърватия е 4 пъти по-силно от земетресението край Перник преди няколко години.

49

Анонимен

преди 3 години

Доколкото знам разликата в силата на земетресения имащи две съседни степени, примерно втора и трета или шеста и седма по Рихтер е десет пъти. 7,4 по Рихтер през март 1977 във Вранча и онова от 5,8 край Перник, разликата в силата им е 40 пъти.

48

Обективен

преди 3 години

Ако не бъркам през 1999 година имаше много силно земетресение близо до Истанбул, май беше от 7,5 по Рихтер. Тогава бях в Китен и земята се тресеше наистина яко. Пернишкото го усетих като много по-слабо, хем бях на четвъртия етаж. При Вранча през 1977 бях на третия етаж и беше цяло чудо, че блока не се срути. В Хърватия 6,4 по Рихтер е много, но пак добре, че не е над седма степен.

47

Branko

преди 3 години

Ne da bi Gospod nikome.

46

Анонимен

преди 3 години

7.2 е било в Епицентъра в Карпатите които са бая далеч от тук.Ако Епицентъра е до София и е 7.2 ни пиши бегали.

45

Обективен

преди 3 години

До 45Май трябва да се просветиш повече. Усетено като от 4-та степен по Рихтер, ама един друг път. Усещаше се много по-силно от онова Пернишко земетресение, което малко ни поразлюля. Тогава при земетресението в Пернишко живеех в източните райони на София, което е с примерно 15 км по-далеч от западните райони на София. През 1977 година беше наистина страшно, докато при пернишкото земетресение беше просто едно малко по-силно земетресение. За Вранча срещам две стойности - 7,2 и 7,4 по Рихтер, което

44

Анонимен

преди 3 години

Да те информирам че Вранча е в Ръмъния при това в Карпатите разстоянието се сещаш какво е и е било 7.2 там тук е отчетено като 4 в София.Пернике значително по-близо и беше усетено тук като 5.6 така че е по-сионо било.Ако в София или наблизо е 7.2 като във Вранча сме мъртви.Зависи на каква дълбочина е също така зависи и колко продължава 7.2 за 15 секунди и си аут

43

Анонимен

преди 3 години

Най-страшното земетресение, което съм преживял беше земетресението във Вранча през март 1977 година. Бях в София, както и при тези други по-силни земетресения след това, а при едно бях на морето в Китен и имаше силно земетресение до Истанбул. Нещо не схващам що за стрес са предизвикали тези значително по-леки земетресения след 1977 година сравнени с онова във Вранча?! Това до Перник беше силно, но значително по-слабо от Вранча през 1977 година.

42

Анонимен

преди 3 години

Горките хора! Дано спре този ужас! През май 2012, когато стана земетресението в Перник, го преживях на 12-я етаж в западните райони на София. Трябваше ми цяла година, за да дойда на себе си от стреса, а те са почти в епицентъра. Дано Бог ги пожали!

41

Анонимен

преди 3 години

В София преди годининимаше 5.6 и си беше страшно.Но някой ден ще има 7 и нагоре тогава не ми се мисли дано не съм в София а ако съм ще си кажа мооитвата.Няма да имаме шанс тогава.

40

Анонимен

преди 3 години

В Италия е страшно старо наблъскано едно в друго строителсвто а е волканична и земетръсна зона.Там ще се мре яко в Бг е същото горе долу но в Италия няма къде и да избягаш всичко е нахакано едно в друго.Япония са подготвени там по опасни са цунамитата че ако се вдигне голяма вълна няма спасение.

39

11

преди 3 години

До до 34Точно през май 1990 г. Вранча тръсна яко със 7 по Рихтер.

38

Анонимен

преди 3 години

Неприятен трус. За радост, паднаха предимно покриви на стари сгради и някои саборетини. Преди години бях в Япония командировка. В хотела бях на 34-ти ет.. И стана една красота- 7.2. Ама там хората не ги е страх. Толкова вярват на науката и архитектите си. Знаят, че до 8.7 са в пълна безопасност. Е, там силните трусове са ежедневие, но в Европа и то на местата със старо строителство, е много неприятно... Ще се оправят и ще заабравят. И ние трябва да се замислим- застраховки, бутане на пенелки итн

37

Сандо

преди 3 години

Господ наказа усташите за всичките им зверства над православните сърби! Нека ги клати!

36

до 34

преди 3 години

Жалко, защото от пернишкото през пролетта на 2012-та чак до ноември 2013-та имах паник атаки и не можех да се кача на превозно средство, защото от тресенето им ми ставаше зле, 4 километра минавах до работата в посока. 2014-та април също имаше в София. А израстнах през 90-те, когато бяха редки, защото между 1990 и 2001 не помня нито едно. Иначе всички страни, в които си търся работа в чужбина слава богу не са в земетръсни зони

35

Анонимен

преди 3 години

Браво на хората, не изпаднаха в паника, мъжки се държаха.

34

Анонимен

преди 3 години

До Анониментова е точно така...примери за разрушителни земетресения на територията на българия с епицентър в съседните страни има доста в миналото...само да си спомним земетресението във вранча (румъния) през 1977 г.,заради което няколко сгради в свищов рухнаха ,оставяйки след себе си десетки жертви.също така и земетресението в скопие (македония)през 1963 г.,вследствие на което няколко сгради в кюстендил също рухват.