Снимка: istock

Продукти:

75 г пълнозърнест хляб без коричка, нарязан на кубчета
10 г бял хляб на кубчета
500 г кайма от сурова наденица
1 глава лук, нарязан
2 стръка целина, нарязана
2 и ½ чаени лъжици градински чай
1 и ½ чаени лъжици розмарин
½ чаена лъжица мащерка
1 ябълка, обелена и нарязана
100 г сушени червени боровинки
1 връзка магданоз, нарязан
1 бр черен дроб от пуйка, сварен и нарязан
175 г пилешки бульон
50 г масло, разтопено
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Разпръснете хлебните кубчета в тава за печене. Изпечете ги за 5-7 минути, докато добият загар. Прехвърлете ги в голяма купа. В голям тиган запържете каймата от наденицата, лука, като разбърквате непрекъснато, докато каймата се разпадне на малки топчета и покафенее. Добавете целината, градинския чай, розмарина, мащерката. Гответе за още 2 минути с разбъркване.
 
Прехвърлете сместа от тигана върху хляба в купата. Добавете нарязаната ябълка, боровинките, магданоза и черния дроб. Разбъркайте. Залейте с бульона и разтопеното масло. Внимателно разбъркайте. Напълнете пуйката с пълнежа и печете.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

9

Пълнена пу..ка

преди 2 месеца

До Анонимен 3
Точно това , за което си мислиш, съм си поръчал за малко по късно.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Трапезата на Коледа – по нашенски

Празничната трапеза на Коледа също трябва да е богата,защото бележи края на коледните пости.
Тук обаче се набляга на месните ястия – месни зелеви сърми,кебапи,пържоли,кавърми, кюфтета,характерните за българската кухня суджуци,бахур,луканка,а в някои краища приготвят и пълнено прасенце.
***,баклава,шера...
На нова година се приготвя и баница с късмети.

7

Коледа

преди 2 месеца

Поверията гласят, че трябва да се опитат всички ястия, за да му върви на човек.Масата на Бъдни вечер не се раздига, за да се нагостят умрелите.