Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 брой кора тесто за пай
4 яйца
180 мл прясно мляко
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица пресен черен пипер
1/8 чаена лъжица индийско орехче
140 г пресен спанак
225 г гъби, нарязани
½ глава лук, нарязан
60 г сирене фета, натрошено
60 г сирене ементал, нарязано или настъргано
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата, млякото, магданоза, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Смесете спанака с гъбите, лука, сиренето фета в отделна купа. Разпръснете сместа върху единия лист тесто, постлан в тава. Покрийте с ементала. Залейте със сместа с яйцата. Поръсете с още сирене, ако е необходимо. Печете за около 45-50 минути или до златисто.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Браво, ударихте в десятката! Свършиха ли хубавите нашенски рецепти или на южните съседи? Като живееща в Англия с ръка на сърце заявявам, че кишът е мазен, клисав и безвкусен! Като се върна лятото не знам са се смея ли или да плача? В баничарниците - кишове, мъфини и куп други безвкусни извращения, а в сладкарниците грозни, мазни и сухи кейкове. Накрая с принудих да се науча да правя един читав вид торта за семейството и приятелите. И най-вече мен !

2

Хойо Диков

преди 3 години

До АнонименТооо... май работата отива на 2 пици така като гледам, само саламче, филенце, шунка нещо да се добави :D

1

Анонимен

преди 3 години

А втория лист тесто къде да си го туря?

fallback