Продукти:
1 брой кора тесто за пай
4 яйца
180 мл прясно мляко
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица пресен черен пипер
1/8 чаена лъжица индийско орехче
140 г пресен спанак
225 г гъби, нарязани
½ глава лук, нарязан
60 г сирене фета, натрошено
60 г сирене ементал, нарязано или настъргано
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата, млякото, магданоза, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Смесете спанака с гъбите, лука, сиренето фета в отделна купа. Разпръснете сместа върху единия лист тесто, постлан в тава. Покрийте с ементала. Залейте със сместа с яйцата. Поръсете с още сирене, ако е необходимо. Печете за около 45-50 минути или до златисто.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 3 годиниБраво, ударихте в десятката! Свършиха ли хубавите нашенски рецепти или на южните съседи? Като живееща в Англия с ръка на сърце заявявам, че кишът е мазен, клисав и безвкусен! Като се върна лятото не знам са се смея ли или да плача? В баничарниците - кишове, мъфини и куп други безвкусни извращения, а в сладкарниците грозни, мазни и сухи кейкове. Накрая с принудих да се науча да правя един читав вид торта за семейството и приятелите. И най-вече мен !
2
Хойо Диков
преди 3 годиниДо АнонименТооо... май работата отива на 2 пици така като гледам, само саламче, филенце, шунка нещо да се добави :D
1
Анонимен
преди 3 годиниА втория лист тесто къде да си го туря?