Снимка: БГНЕС

Михаел Шумахер следи прогреса на сина си Мик, който съвсем скоро ще се състезава във Формула 1. Това твърди близкият приятел на легендата и президент на FIA Жан Тод, който е един от малцината имащи достъп до Шумахер.

Думите на Жан Тод са най-силната индикация досега, че Шумахер е в съзнание след ужасяващия ски инцидент през 2013 година. Легендата на Формула 1 претърпя опустошителни мозъчни травми след като падна, карайки ски извън пистата във Френските Алпи. Състоянието му се пази в строга тайна от семейството му.

Още по темата

Преди три години съпругата на Шумахер - Корина, купи луксозна вила за 40 млн. долара в Майорка. Съвсем наскоро Шумахер бе преместен за лечение там.

Запитан дали седемкратния шампион е успял да проследи напредъка на сина си, Тод заяви пред RTL Франция: "Разбира се, че го следи от леглото си".

21-годишният Мик Шумахер засега се състезава във Формула 2, но съвсем скоро ще тръгне по стъпките на баща си във Формула 1, като се твърди, че ще се присъедини към отбора на Haas през следващата година.

"Мик вероятно ще се състезава във Формула 1 следващата година, което ще бъде голямо предизвикателство. Ще се радваме да имаме нов Шумахер на най-високо ниво в автомобилните състезания", коментира Тод. Но 74-годишният мъж остана сдържан от уважение към Шумахер и семейството му, когато бе попитан дали може да каже на света за това как се справя иконата на Формула 1.

"Това е въпрос, по който ще бъда изключително резервиран", заяви той. "Виждам се с Майкъл много често - веднъж или два пъти месечно. Моят отговор е един и същ - той се бори. За него се грижат много добре и е на място, което е много удобно. Можем само да пожелаем на него и семейството му нещата да се подобрят. '

Тод преди време бе казал, че "гледа телевизия" с Шумахер, когато го посещава.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Коментари Напиши коментар

14

Георгиев

преди 1 година

Шумахер е типичен пример за човек които кармата го застигна. Той се усмихваше и радваше на подиума по време на онзи трагичен, черен уикенд във Формула 1. След това той не отиде на погребението нито на Ратценбергер нито на Сена. Беше направил изявление в Германия в което казва, че не можел да отиде на погребението на Сена, защото настроението му не отговаряло на очакванията на хората. Тоест той е празнувал смъртта на Сена.

13

ПФФФФ

преди 1 година

До F1Личи си, че не гледаш формула 1... оня ден, Хамилтон станА световен шампион за 7-ми път, с което изравни Шумахер.Гумите му бяха на БАНИЦА...на СЛИК... какви индикатори, какви 5 лв? Момчето си карА до последно с гумите, изтърка ги до СЛИК... Вика: "Странно е, но имам чувството че сега започвам"Къде няма състезатели, бе ГьОН? Тва не е Перник-София. Тва е ПИСТА.. Тва е писта, дето нямаш дори представа кво се прави на нея, защото си Т Ъ П НА гьоН

12

АнонимеН

преди 1 година

До *** си наАЛА БАЛА ПОРТОКАЛАРАЗСЛЕДВАНЕТО НЕ Е УСТАНОВИЛО ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТ!!!ТИРАЖИРАТ СЕ СЛУХОВЕ, ЧЕ ПО ИСКАНЕ НА СЕНА Е БИЛА ПРОМЕНЕНА КОРМИЛНАТА ЩАНГА НО ТОВА СА САМО СЛУХОВЕ :D-------------------------------------------ЩОМ ХОРАТА ПИШАТ, ЧЕ ШУМАХЕР ИМА ПРЪСТ В ТАЯ РАБОТА ЗНАЧИ ИМА :D