Pixabay

Чували ли сте за 30-дневното предизвикателство, при което всеки ден трябва да правите по един планк? Много хора решават да го приемат, за да подобрят двигателната си активност и стегнат някой друг мускул. На пръв поглед изометричното упражнение изглежда лесно, но доста ще се поизпотите, ако искате да издържите по-дълго.  

Има няколко вида планк, но основното, което трябва да знаете, че правилната позиция е от особено значение. В противен случай ще си натоварите кръста. Заставайки за лицеви опори, трябва да свиете така лактите, че да образуват прав ъгъл, после да се опредете на тях и краката, които са добре изпънати назад. Тежестта на тялото се превърля на предната част на тялото, което трябва да образува права линия - от главата до петите. 
 
Неслучайно много тренировъчни режими включват планк. Чрез него ние имаме възможността "да работим" за всички части на тялото, при това само за няколко минути. В началото, ако човек няма тренинг, не издържа дълго, но постепенно може да промени това. 

Какво става с тялото, когато правите по-често планк? 
 
1. Подобрявате стойката си 
 
Ако изпълнявате правилно планка, постепенно ще подобрите стойката на вашето тяло. Колкото повече стягате коремните мускули, ще имате по-здрава средна част на тялото, с което може да стоите по-дълго време в планк. А това влияе положително на гърба, раменете, гърдите и врата. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Program DIET ONLINE (@tittateddy) на

2. Запазвате по-лесно равновесие
 
По-честото правене на планк не само ще подобри формата на тялото ви, но и ще ви помогне да запазвате по-лесно равновесие. Така при изпълнението на други упражнения постепенно ще установите, че вече можете да стоите на един крак или ръка без никакво усилие. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от s a 𝗫𝗢 n y (@thegoldensax) на

Още за предимствата, които носи правенето на планк, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase