IStockphoto

Септември е времето на смокините. След като сте затворили няколко буркана сладко, е време да се възползвате от полезните свойства на плода. Той е пълен с диетични фибри, с които насърчава различни процеси в тялото и спомага за вашето здраве.

 
Ако имате дръвче със смокини в двора си, сигурно знаете, че те много бързо зреят и в един момент са толкова меки, че падат. Ето защо откъснете ли ги, те не са от най-трайните плодове и трябва да се ядат веднага или да се съхранят в хладилник. В случай, че разполагате с по-голямо количество смокини, които са доста узрели, трябва да действате веднага, за да не се развалят. Ето защо днес ви предлагаме рецепта за вкусно и лесно за приготвяне сладко.
 
Все пак, не е нужно смокините да са цели, за да се получи добър резултат. Може и на парченца.

Ето и какво ще ви е необходимо:
 
– 1 кг смокини;
– 1 кг захар;
– 1 ч. л. лимонена киселина;
– 1 ч. ч. вода.
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase