Едно време захар се е слагала повече, защото не е имало плътно затварящи се съдове, буркани. Сега въобще не е нужна такава концентрация, за да се запази плодът от разваляне. а първото условие за добро консервиране е здрав плод, окапалите смокини не стават.Поредният материал за отбиване на номера.
към2. Бравос. По магазините няма обаче ракия от смокини. Само узо. Между другото узо върви със пресни смокини за мезе. Обаче се напиваш супер бързо.
Стига с тая захар - това е една от най-големите причини за наднормено тегло, диабет, ракови заболявания и какво ли не.По-добре изяще плодовете както са си натурални, а ако искате да ги запазите за зимата си има методи за сушене.
рецептата е почти точна, но 5кг смокини се слага 1кг захар с 3л вода , това се умножава по 20, залага се в бидон и се записва час на казана за след 7-8 дни
Покажете малко подкрепа към ПП ГЕРБ!За какво ви плащат?!?!Какви са тези смокини, пуснете нещо с тиква!
Рецептата Dnes: Сладко от зрели смокини