Снимка: Pixabay
fallback

С около 33% са по-скъпи тази година доматите, отглеждани на открито. Това сочат данни на Комисията по стоковите борси и тържищата.

Oще по темата

Поскъпване има и при червения пипер, а зеленият е на по-ниски цени, в сравнение с миналата година, предава БНТ.

Статистиката сочи, че сега правим едва 1/10 от зимнината, което сме правили преди 20 години.

Все повече семейства съхраняват замразени плодове и зеленчуци във фризера или купуват готови консерви.

Съветът на експертите е, ако искаме да ни излезе по-евтина зимнината тази година, да изчакаме септември, когато започва масово предлагане на сезонни продукти на пазара и цените ще паднат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 3 години

В нашия край имаме и чернозем. Но черноземът е на равното, близо до пътища и вместо домати ражда индустриален парк. От кумова срама уж изнасяха горния почвен слой, за да не отиде зян , и го донасяха града за зелени площи. Сега върху чернозема паркират коли, а домати се произвеждат в промишлени количества върху талаш.Не знам дали на централно ниво черноземът е остойностен на тон. Ако решат да го остойностят, трябва да се знае, че се образува хиляди години и е раждащ богатство.

76

Павелчо

преди 3 години

От колеги от селата си купувам невероятни домати на 1.50 лв. килограма. Топят ти сев устата докато си хапваш. Лъжа е , че българина е спрял да прави зимнина!И я прави не от недоимък, а защото домашно направеното е хиляди пъти по вкусно от ***, които се предлагат по магазините ни.Та така, които не го мързи, яде хубава храна.

75

Петърчо

преди 3 години

Розови домати на едро за 60 стотинки на килограм. Зелен пипер на едро за същата цена на килограм (това не е всичко *** това са посочили в статията). А на въпроса "Къде това?" един от правилните отговори е "Със сигурност не в България.". Другия правилен отговор е съседна Македония. Е сега можем каквото искаме да говорим за съседите си и можем колкото искаме да се бием в гърдите че сме нещо повече *** пред фактите и боговете мълчат. А кой и да е на власт нещата ще стават още по-трагични. Добро утро!

fallback