Сладко от кайсии – как да го приготвите?18 юли 2020 10 30Плодът е богат на калийPixabay
Кайсията е един от плодовете, който като че ли пренебрегваме през лятото. Заради дините, пъпешите и прасковите, които са много по-сладки, като че ли забравяме да си го похапваме. А той е изключително полезен за храносмилането.
В 200 грама кайсии има препоръчителния прием на витамин А за ден. Те са богати на минерала калий, както и на бета-каротин, който има антиоксидантни свойства и пречиства организма. Витамините С, В1 и В3, както и Р, се грижат за здравината на кръвоносните съдове и повишават защитните сили на организма.
Кайсиите съдържат и голямо количество магнезий, който намалява стреса и напрежението. Желязото пък подобрява производството на бели кръвни телца.
Има много торти и летни десерти с кайсии. Но днешната ни рецепта е за вкусното сладко с плодовете, което помним от детството ни.
А кои са необходимите продукти и как да го приготвите, вижте в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
Митко-любопитко
преди 3 годиниОтде кайсии таз година ,бря ?! То за ядене няма , камо ли за сладко ?
3
1
преди 3 годиниКонфитюр е, когато плодовете се различават, но не са цели, а разкашкани. При мармалад има еднородна мляна маса.Специално за кайсиите, за да стане сладко, има специална технология, използва се вар,
2
Анонимен
преди 3 годиниДо Анонимен 2С цели плодове се нарича конфитюр, а мляно се нарича мармалад, а също така има и желета.