Снимка: Pixabay
fallback

Сладко от кайсии – как да го приготвите?18 юли 2020 10 30Плодът е богат на калийPixabay
Кайсията е един от плодовете, който като че ли пренебрегваме през лятото. Заради дините, пъпешите и прасковите, които са много по-сладки, като че ли забравяме да си го похапваме. А той е изключително полезен за храносмилането.

В 200 грама кайсии има препоръчителния прием на витамин А за ден. Те са богати на минерала калий, както и на бета-каротин, който има антиоксидантни свойства и пречиства организма. Витамините С, В1 и В3, както и Р, се грижат за здравината на кръвоносните съдове и повишават защитните сили на организма.

Кайсиите съдържат и голямо количество магнезий, който намалява стреса и напрежението. Желязото пък подобрява производството на бели кръвни телца.

Има много торти и летни десерти с кайсии. Но днешната ни рецепта е за вкусното сладко с плодовете, което помним от детството ни.

А кои са необходимите продукти и как да го приготвите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Митко-любопитко

преди 3 години

Отде кайсии таз година ,бря ?! То за ядене няма , камо ли за сладко ?

3

1

преди 3 години

Конфитюр е, когато плодовете се различават, но не са цели, а разкашкани. При мармалад има еднородна мляна маса.Специално за кайсиите, за да стане сладко, има специална технология, използва се вар,

2

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2С цели плодове се нарича конфитюр, а мляно се нарича мармалад, а също така има и желета.

fallback