Снимка: Istock

Продукти:

2 големи патладжана
4 скилидки стрит чесън
1/4 чаша зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
магданоз
 
Приготвяне
 
Патладжаните се изпичат цели. Може да ги изпечете във фурната, слагайки ги върху алуминиево фолио, като предварително сте ги набоцкали с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, като на всеки 15-20 минути завъртате патладжаните. Ще им трябва около 1 час. Когато се охладят се обелват и нарязват. Сложете ги в купичка, овкусете със сол, черен пипер, чесън, зехтин, лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз. По жлание може да добавите и хубави маслини за украса.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase