Снимка: БГНЕС
fallback

"Веднъж вече отстъпих, когато не бях длъжен, за да може Джошуа да се бие за втори път с Руис. Всичко това беше срещу правилата на IBF, но аз направих компромис. Мина вече една година и те винаги намират причина да отложат мача и да не се бият с мен. Джошуа има две възможности – или да се бие, или да оваканти титлата", това заяви боксьорът Кубрат Пулев пред BBC. 

Oще по темата

Пулев трябваше да се изправи срещу Джошуа на 20 юни, но мачът бе отложен заради пандемията. Това доведе до нови преговори за мястото и датата на двубоя.

"Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да набележим дата и да се захващаме за работа. Стига толкова. Нямам търпение да спечеля този мач. Виждам, че хората се страхуват от мен и се опитват да се бият с друг боксьор. Това не подхожда на един истински световен шампион", категоричен е Кобрата.

Пандемията от COVID-19 обаче носи много несигурности и все още не може да стане напълно ясно кога и къде ще се проведе евентуалният сблъсък между двамата боксьори. Мениджмънта на Пулев настояват за римският амфитеатър в Пула, Хърватия.

По-рано този месец промоутърът на Джошуа Еди Хърн потвърди, че мачът с Кобрата няма как да бъде отложен и ще се състои в края на тази година. "Преди целта ни беше да организираме мача преди август, за да може да направим още един през декември, но заради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има само един мач през 2020. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда бокс пред публика. Ако това не е така, тогава ще направим мача другаде", коментира Хърн.

"Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, преди да се бие за абсолютен световен шампион догодина", допълни той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Ръца Пръца Шлезинжер

преди 3 години

Единственият истински боксьор, с който се срещна Пулев е Кличко - и всички знаем резултата. Аз се радвам, че имаме Българин в световния бокс, но да бъдем реалисти. Боксът сега е пари и нагласени мачове.

27

Анонимен

преди 3 години

до 25 То добре, че беше малкият от братята Кличко- Владимир, щото ако беше големият брат Виталий Кличко- нашия Пулев щеше да е в гробищата!

26

Анонимен

преди 3 години

И да си силен физически,могат да те изтощят и да те победят,но играеш ли с ум ,трудно ще те победят,на Пулев няма кой добър треньор да му покаже как се действа при спорта,също и бокса,а не само как се удря и колко си силен физически.

fallback